Sprzedawca lodów

 

torbiel nasiennaLody można sprzedać nad Bałtykiem, jak i Adriatykiem. Włochy kojarzą się wielu osobom z lodami, wyśmienitymi, na śmietanie, w wielu smakach. Nie musimy ich tylko jeść, ale możemy również je sprzedawać z przyjemnością. BY sprzedawać lody trzeba mieć nieco umiejętności manualnych bowiem od podania lodów wiele zależy. Przede wszystkim trzeba to robić w miarę szybko, by lody się nie rozmroziły. Do tego trzeba umieć ulec pokusie zjedzenia lodów na stanowisku pracy. Pod tym względem praca we Włoszech może być trudna, jednak co do zasady to cud marzenie. Przechadzając się po plaży z wózkiem lodów, czy przemierzać centra malowniczych miasteczek to czysta przyjemność. Oczywiście lody sprzedawać też można stacjonarnie we włoskiej galeterii, jednak to właśnie do sezonowych prac zatrudniani są Polacy chcący wyjechać do Włoch za pracą. Zapraszani są wręcz studenci i osoby młode z energią i chęcią do pracy. Dla takich osób jako pierwsza praca za granicą jest to świetna oferta. Należy podkreślić ze wielu klientów w tej pracy zostawia nie małe napiwki, co jeszcze bardziej zachęca do szukania ofert właśnie na takim stanowisku. Pracodawcy wymagają przede wszystkim rzetelności, uczciwości i higieny osobistej przekładającej się na prezencję. W tej pracy trzeba dbać o czystość i estetykę. Nikt od nas nie kupi loda kiedy będziemy cali brudni od lodów a lody będą wożone w nieestetycznych opakowaniach, zepsutej chłodni itp. Tym samym to praca zwłaszcza dla kobiet, które swym uśmiechem zachęcają do kolejnej gałki lodów każdego klienta, tak tego małego jak i starszego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *